Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn.

Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn.

‘De Rijn combineert elke kwaliteit die een rivier kan laten zien. De snelheid van de Rhône, de breedte van de Loire, de rotsen van de Maas, de bochten en kronkels van de Seine, de doorzichtigheid van de Somme, de historische herinneringen van de Tiber, de koninklijke status van de Donau, de mysterieuze invloed van de Nijl, het gouden zand bij de glinsterende beken van de Nieuwe Wereld, de spoken van sommige Aziatische wateren’- Victor Hugo.

Toegankelijk voor fietsers van elk niveau of bekwaamheid, loopt de Rijn Fiets Route langs een van de langste rivieren van Europa. Van de Zwitserse Alpen tot de Noordzee, de Rijn heeft de economische dialoog tussen de Alpen en Noord- Europa voor meer dan 2000 jaar vooruit geholpen. Ontdek de schoonheid van dit rivierlandschap en de schilderachtige stadjes en dorpen langs de rivierbedding waarvan sommigen genoteerd zijn als UNESCO Erfgoed. Wandel of fiets langs deze fietsroute langs de Rijn. Welkom bij de Eurovelo 15 website – de Rijn Fiets Route!Lees verder

 • 1233km
  wegen
 • 9geklasseerde plaatsen
  door UNESCO
 • 4Europese
  landen
 • makkelijkte doen met
  het gezin
 • De Rijn
 • Culinaire tips
 • Werelderfgoed door de UNESCO
 • Kunst langs de Rijn
 • Cultuur
 • Europa
 • Natuur
Laatste nieuws

EuroVelo 15 – Rijnfietsroute Zomer Fotowedstrijd

Het is weer tijd voor de EuroVelo 15 – Rijnfietsroute Zomer Fotowedstrijd! Vorig jaar is het EuroVelo 15 – Rijnfietsroute touristenpakket gewonnen door de fantastische fietsvakantie foto’s van Arturo Martinez uit Spanje met zijn fantastische fietsvakantie foto’s. Hartelijk gefeliciteerd Arturo! Deel ook uw beste fietsvakantie foto’s op Facebook en Twitter! Als uw foto het meest gedeeld wordt bent u de gelukkige winnaar van een 8daagse/7nachten durend fietsvakantie pakket – al fietsende een deel van de EuroVelo 15 ontdekken.

Read more 19-07-2017

Ontdekkingen langs de Rijnfietsroute – Boeiende museums over kunst, geschiedenis, natuur en cultuur.

De Rijnfietsroute EuroVelo 15 volgt de Rijn met zijn 1.233 km van haar bron in de Zwitzerse Alpen tot haar monding in de Noordzee in Nederland. Ze loopt langs vier verschillende landen, unieke landschappen and negen UNESCO werelderfgoedsites. Een fietstocht langs de bekende en veelbezochte Rijnfietsroute kan gecombineerd worden met een bezoek aan één van de vele musea langs de route.

Read more 17-10-2017

Belevenissen langs de Rijnfietsroute voor het gehele gezin- Leuke buitenactiviteiten langs de Rijnfietsroute

Vanaf de bron in de Zwitserse Alpen tot de Noordzee waarin de Rijn uitmondt, volgt de Rijnfietsroute EuroVelo 15 de gehele 1.233 kilometer van de Rijn. Al reizend door unieke landschappen van vier landen ziet men adembenemende uitzichten en kan het hele gezin deelnemen aan diverse activiteiten om zo ieders bezoek aan een van de grootste rivieren van Europa tot een ware ervaring te maken. De ‘Bodenmeer familietour’ tussen Rorschach en Romanshorn in Zwitserland is de ideale route om te genieten van een relaxte reis met het hele gezin

Read more 03-08-2017

Touch and bike – nieuwe informatiepunten over EuroVelo 15 in Duitsland

In het Duitse Breisach is het eerste interactieve informatiepunt over EuroVelo 15 – Rhine Cycle Route geplaatst. In totaal zullen er langs de route zo'n 20 informatiepunten met touchscreen en QR-codes verschijnen. Fietsers krijgen hier actuele informatie over het toeristische en de gastronomische aanbod in de regio.

Read more 11-01-2016

De Rijnfietsroute EuroVelo 15 in 2017

2017 wordt het jaar van de 200ste verjaardag van de fiets. Toen Karl von Drais op 2 juni 1817 zijn allereerste rit maakte op zijn uitvinding, die hij de “Laufmaschine” of loopmachine doopte, door Mannheim (een stad lags de EuroVelo 15 Rijnfietsroute) legde hij daarmee de funderingen voor een nieuwe eeuw van mobiliteit. Sinds die tijd is de “Laufmaschine” geëvolueerd tot de moderne fiets en is het een essentieel transportmiddel geworden voor vele mensen in de hele wereld. Om deze verjaardag te vieren zullen er verschillende evenementen plaatsvinden langs de Rijnfietsroute in 2017, vooral in de geboorteplaats van de fiets: Baden-Wuerttemberg,

Read more 22-12-2016

Gouden herfst langs de Rijnfietsroute EuroVelo 15 - Festivals, markten en evenementen vieren het gouden seizoen -

De dagen worden korter, de temperatuur zakt geleidelijk aan en de kleuren rondom ons veranderen van groen naar rood en goud – de herfst heeft haar eigen unieke charme. Bijzonder prachtig dit seizoen is het landschap langs de Rijnfietsroute EuroVelo 15 van haar bron in Zwitserland tot aan haar delta in Nederland. Een fietstocht langs de Rijn in de herfst kan bovendien worden gecombineerd met talrijke festiviteiten.

Read more 18-10-2016
Meer…

Landen