Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn. Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn.

Welkom op de website van de EuroVelo15, de fietsroute langs de Rijn.

‘De Rijn combineert elke kwaliteit die een rivier kan laten zien. De snelheid van de Rhône, de breedte van de Loire, de rotsen van de Maas, de bochten en kronkels van de Seine, de doorzichtigheid van de Somme, de historische herinneringen van de Tiber, de koninklijke status van de Donau, de mysterieuze invloed van de Nijl, het gouden zand bij de glinsterende beken van de Nieuwe Wereld, de spoken van sommige Aziatische wateren’- Victor Hugo.

Toegankelijk voor fietsers van elk niveau of bekwaamheid, loopt de Rijn Fiets Route langs een van de langste rivieren van Europa. Van de Zwitserse Alpen tot de Noordzee, de Rijn heeft de economische dialoog tussen de Alpen en Noord- Europa voor meer dan 2000 jaar vooruit geholpen. Ontdek de schoonheid van dit rivierlandschap en de schilderachtige stadjes en dorpen langs de rivierbedding waarvan sommigen genoteerd zijn als UNESCO Erfgoed. Wandel of fiets langs deze fietsroute langs de Rijn. Welkom bij de Eurovelo 15 website – de Rijn Fiets Route!Lees verder

 • 1233km
  wegen
 • 9geklasseerde plaatsen
  door UNESCO
 • 4Europese
  landen
 • makkelijkte doen met
  het gezin
 • Culinaire tips
 • Natuur
 • Werelderfgoed door de UNESCO
 • Cultuur
 • De Rijn
 • Europa
 • Kunst langs de Rijn
Laatste nieuws

Gouden herfst langs de Rijnfietsroute EuroVelo 15 - Festivals, markten en evenementen vieren het gouden seizoen -

De dagen worden korter, de temperatuur zakt geleidelijk aan en de kleuren rondom ons veranderen van groen naar rood en goud – de herfst heeft haar eigen unieke charme. Bijzonder prachtig dit seizoen is het landschap langs de Rijnfietsroute EuroVelo 15 van haar bron in Zwitserland tot aan haar delta in Nederland. Een fietstocht langs de Rijn in de herfst kan bovendien worden gecombineerd met talrijke festiviteiten.

Read more 18-10-2016

EuroVelo 15 Zomer Fotowedstrijd – De Winnaars

De resultaten van de Zomer Fotowedstrijd van de EuroVelo 15 – Rijnfietsroute zijn binnen! En de winnaar is...

Read more 08-08-2016

Touch and bike – nieuwe informatiepunten over EuroVelo 15 in Duitsland

In het Duitse Breisach is het eerste interactieve informatiepunt over EuroVelo 15 – Rhine Cycle Route geplaatst. In totaal zullen er langs de route zo'n 20 informatiepunten met touchscreen en QR-codes verschijnen. Fietsers krijgen hier actuele informatie over het toeristische en de gastronomische aanbod in de regio.

Read more 11-01-2016

Tweede infopaneel Rijnfietsroute geplaatst

Na plaatsing vorig jaar van een paneel in Hoek van Holland is nu ook een infopaneel van de Internationale Rijnfietsroute geplaatst nabij het Nederlandse startpunt van de route.

Read more 15-04-2016

2016 Zomerfotowedstrijd EuroVelo 15 - Rijnfietsroute

Je wordt beloond om de mooiste foto van je fietsvakantie op Facebook te delen! Wie de meest gedeelde foto heeft, wint een geweldig pakket van een 8 dagen/7 nachten lange fietstocht langs een prachtig stukje van de EuroVelo 15 Rijnfietsroute. Het pakket heeft een waarde van ten minste €600. Volg de instructies hieronder om deel te nemen.

Read more 12-07-2016

Rijnfietsroute scoort goed in Radreiseanalyse 2016

Tijdens de ITB in Berlijn (9-13 maart 2016) presenteerde de Duitse ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) de Radreiseanalyse 2016, met actuele cijfers over fietstoerisme. De Rijnfietsroute, EuroVelo 15, scoort daarin weer goed. Het blijkt dat de Rijnfietsroute de derde meest gekozen bestemming onder de Duitse fietstoeristen is, volgens hun plannen voor 2016.

Read more 10-03-2016
Meer…

Landen