Nederland Nederland Nederland Nederland Nederland

Nederland

Nadat de Rijn bij Millingen de Nederlands grens is gepasseerd, splitst de Rijn in vele zijarmen, het begin van de enorm grote rivierdelta. Met de fietsroute EuroVelo 15 kun je een groot deel van deze rivierdelta ontdekken.

Onder andere is er de rivier De Waal - een van de drukste rivieren in Europa-, of de Kromme Rijn met zijn vele kastelen uit de Middeleeuwen die lange tijd de noordflank van het Romeinse Rijk markeerden. En dan is er de rivier De Linge, die zich door de boomgaarden van de Betuwe kronkelt.

kunnen fietsers genieten van de natuur

Over de gehele lengte van de rivier kunnen fietsers genieten van de natuur, kleine havensteden en richting de monding van de rivier, voordat de rivier de Rijn uitmondt in de Noordzee, is er Rotterdam als een moderne metropool van wereld faam.

Het natuurpark Biesbosch - ontstaan door een grote overstroming - en de vele windmolens in Kinderdijk laten zien hoe een groot deel van Holland dat onder de zeespiegel ligt, is ontstaan.

 


Bewegwijzering
De route is over het gehele Nederlandse traject herkenbaar aan de strook onderaan de LF-bordjes, met de naam Rijnfietsroute. Je volgt verschillende delen van LF-routes: namelijk van de LF3, LF4, LF17, LF11 en LF12. Overal zie je de onderstrook Rijnfietsroute op de routebordjes.

De route is in twee richtingen bewegwijzerd. Het maakt dus niet uit welke kant je de route op fietst. De bewegwijzering bestaat standaard uit rechthoekige bordjes met daarop de routenaam, een routenummer en een toevoeging voor de rijrichting (a of b). De a-richting is van west naar oost. De b-richting is van oost naar west. De bordjes zitten aan lantaarnpalen of verkeersborden. Vaak zie je direct onder het LF-bordje een knooppuntbordje. Dit is de bewegwijzering van de knooppuntroutes, bedoeld voor kortere fietstochten in de regio.


Waalvariant
Waalvariant bordjeEr is ook een Waalvariant van de route. Dit ca. 100 km lange traject voert van Millingen via Nijmegen, Druten en Zaltbommel naar Vuren en loopt zo veel mogelijk langs de oevers van de Waal. Je volgt daarbij de regionale fietsknooppunten, met aanvullende Rijnfietsroute aanduiding.

Mede op basis van deze Waalvariant zijn twee fietsrondjes samengesteld. Rondje Rijn-Waal Oost (109 km) en Rondje Rijn-Waal West (151 km). Vanwege de zomerveerdienst van het pont bij Druten in de routes zijn de rondjes bedoeld en geschikt voor het hoogseizoen. Je kunt ze ook aan elkaar verbinden tot één lange fietsronde. Die ronde is het hele jaar door te fietsen. Download de gratis folders: Rondje Rijn-Waal West | Rondje Rijn-Waal Oost

 

 

Nationale informatie

 

 • Millingen - Hoek van Holland

  Nederland Fietsland

  U kunt alle informatie over het Nederlandse gedeelte van de Rijnfietsroute vinden op www.nederlandfietsland.nl. Hier staat ook nog meer relevante informatie over fietsvakanties in Nederland.

                
  www.nederlandfietsland.nl
  Informatie beschikbaar in:
  Duits /  Engels /
  Nederlands