Zwitserland Zwitserland Zwitserland Zwitserland Zwitserland

Zwitserland

Het begin van de fietsroute EuroVelo 15 is bergachtig!

In de buurt van de bergplaats Andermatt, die op 1436 m hoogte ligt, ontspringt de Rijn in het Gotthard-massief. De fietsroute begint in Andermatt. Met een stel haarspeldbochten klimt de fietsroute de Oberalp-pas naar boven. Eenmaal op 2044 m aangekomen, heb je het hoogste punt van de route bereikt en daal je in een razend tempo af naar het Surselva-dal.

 

De wilde Ruinaulta-kloof met de indrukwekkend hoge bruggen, met ijs bedekte dalen, uitgestrekte bossen, middeleeuwse dorpjes en het glooiende landschap, de boomgaarden en de burchten rondom het Bodenmeer.

De fietsroute biedt in Zwitserland uiteenlopende landschappen

Vanaf Konstanz volgt de EuroVelo 15-route de weg naar het westen naar de grens tussen Zwitserland en Duitsland. Maar voordat de Rijn Zwitserland verlaat, wordt men nog overdonderd door het fascinerende spektakel van de Rijnwaterval bij Schaffhausen.

Daarna fietst men rustig door het bos en langs aspergevelden. Dit deel wordt gekenmerkt door romantische dorpjes met vakwerkhuizen. Bruggen verbinden de Zwitserse en Duitse oevers met elkaar. Voordat de fietsroute in de drukke stad Basel aankomt, kan men nog een stapje in de tijd terug maken en de historische ruïnes van Augusta Raurica bezichtigen. Bij Basel heeft men dan het drielandenpunt bereikt: Zwitserland, Duitsland en Frankrijk grenzen hier aan elkaar.

 

In Zwitserland wordt de route van Andermatt naar Basel als volgt aangegeven:

 

 

Meer informatie

Nationale informatie

 

 • Stichting ZwitserlandMobiliteit

  ZwitserlandMobiliteit als Nationaal coördinatiecentrum coördineert en bericht over de meest attractieve officieel aangegeven routes voor wandelen, fietsen, mountainbiken, rolschaatsen en kanovaren in Zwitserland. Op de ZwitserlandMobiliteit website krijgt u toegang tot de gedetailleerde beschrijving van EUROVELO 15 in Zwitserland, inclusief online kaarten, verschillende fietsvriendelijke services en verbindingen naar gemeenschappelijke transport.

                
  www.switzerlandmobility.ch
  Informatie beschikbaar in:
  Duits/Frans/Italiaans/Engels