Rijnfietsroute Rijnfietsroute Rijnfietsroute Rijnfietsroute Rijnfietsroute Rijnfietsroute Rijnfietsroute Rijnfietsroute

Rijnfietsroute

 

Met zijn 1233 km doorkruist de EV15 vier landen – Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, vanaf de oorsprong in Andermatt in de Zwitserse Alpen tot de monding in Nederland. De fietsroute doorkruist de valleien van de Zwitserse Alpen, loopt langs het meer van Konstanz en neemt u mee van de Rijn stroomafwaarts van Schaffhausen naar het drielanden punt bij Basel. De EV15 voert verder via de Elzas, tussen Duitsland nabij Karlsruhe, en door het wijngebied langs de legendarische rots Lorelei, en bereikt dan de delta in Nederland tot het eindpunt - de Noordzee - bij Hoek van Holland.

 

Een grote bron van inspiratie
 

De Rijn heeft dichters, zangers, schilders en fotografen altijd gefascineerd als een grote bron van inspiratie. De romantiek van de Rijn met zijn kastelen, fabels en legenden is niet de enige reden voor zijn charme. Ook het landschap rondom de rivier is aansprekend. De rivier zelf is een belangrijke economische ader vanwege het transport via het water.
 

Dankzij de volledig fietsvriendelijke route is de EV15 geschikt voor fietsers op elk niveau. De meeste delen kunnen worden gefietst aan beide zijden van de rivier de Rijn. Vaak fietst u op speciaal voor fietsers bestemde fietspaden en dankzij het ‘Rijnfietsroute’ logo bij de fietsroutebewegwijzering kunt u de route makkelijk volgen. Het platte landschap geeft u een onvergetelijk uitzicht over de Rijn en het uitgestrekte landschap.
 

Of u nu fietst met familie of een ambitieuze sportfietser bent, altijd ervaart u nieuwe avonturen en sensaties gedurende het gehele traject van het langste navigatiemiddel in Europa. Las een stop in langs de route bij een van de vele restaurants en geniet van de regionale culinaire specialiteiten – haal het meeste uit de gastvrijheid van de Rijn-regio. Dankzij de treinstations langs de Rijn is het organiseren van een fietstocht in combinatie met treinvervoer ook goed te realiseren.

 

Download folder Rijnfietsroute

 

Ontdek de Rijnfietsroute met onze film