Culinaire tips Culinaire tips Culinaire tips Culinaire tips Culinaire tips Culinaire tips Culinaire tips Culinaire tips

Culinaire tips

Als je met de fiets op de EuroVelo 15 onderweg bent, maak je natuurlijk af en toe een pauze om van de regionale keuken te genieten! Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten om te eten en te drinken.

 • Zuurkool

  Regionale specialiteiten: zuurkool. Zuurkool met gerookt varkensspek, Frankfurter worstjes en aardappelen – het bekendste gerecht in de Elzas – behoort tot de favoriete, traditionele gerechten in Frankrijk. Fijngesneden wittekool in witte wijn met aardappelen gekookt, met worstjes uit Montbéliard en Straatsburg, doorregen spek, gerookt varkensspek en varkenskarbonade – gekruid met jevenerbessen en kruidnagels. Zuurkool is een ideaal gerecht om een hongerige maag na een pittige fietstocht te vullen.

 • Gottlieber Hüppen

  Per jaar worden 11 miljoen Gottlieber Hüppen met de hand aan het Bodenmeer geproduceerd. Sinds 1928 worden in het plaatsje Gottlieben aan het Bodenmeer opgerolde chocoladewafeltjes geproduceerd. Elk wafeltje wordt net als een sigaar opgerold en met een chocolade- of amerettocrème gevuld.

 • Asperges uit Lampertheim

  De regio Ried staat alom bekend om haar asperges, aardbeien, uien en andere speciale gewassen. De streek wordt daarom ook wel ‘de grootste moestuin van Hessen' genoemd. Het aspergeseizoen – van half april tot eind juni – is sterk van invloed op de vele culinaire festivals van de regio. Het traditionele aspergefeest van Lampertheim is een festival dat daarbij niet onvermeld mag blijven.

 • Basler Läckerli

  Een soort speculaaskoek met gekandeerde vruchten, honing, amandelen. De platte koek wordt in kleine vierkante stukjes gesneden.

Les pays

Les etapes

Conseils de voyage